Francizele cer uniformizare.

Lipsa controlului asupra zonei alese poate avea efecte grave asupra vanzarilor. Daca unele francize sunt atente la numarul de afaceri pe care le deschid intr-o anumita zona, altele vor incerca sa deschida cat mai multe pentru a domina piata cu brandul lor. Iar cei care s-au gandit macar o data sa isi deschida o afacere stiu ca locul in care este decisiv pentru succesul pe care l-ar putea avea.

Desigur, compania va castiga fiecare ban daca isi deschide cinci restaurante in aceeasi zona, dar francizatul are de suferit in aceasta situatie. Piata se reduce practic la jumatate de fiecare data cand se deschide un nou business prin franciza in cartier.

De asemenea, intr-o franciza nu e nevoie de creativitate. Francizele cer uniformizare.
De fapt, orice decor, semn, oferta sau uniforma trebuie sa fie asa cum vrea francizorul. Asta inseamna ca nu e deloc un business potrivit pentru o persoana creativa.

Din nefericire, astfel de dezavantaje se gasesc in orice franciza, asa ca cei care vor sa fie proprii lor sefi ar trebui sa caute o alta idee de a face bani.

Cine vrea neaparat sa isi deschida o afacere in franciza trebuie sa invete mai intai tot ce poate despre companie, produsele ei si orasul in care urmeaza sa inceapa.

Succesul nu e sigur cand vine vorba de o franciza nici macar cand locatia sau produsele sunt excelente.
sursa articol: http://www.business24.ro

Share/Bookmark