"Piata a fost cumva influentata de criza in 2009. Pe de alta parte, oferta de francize a crescut anul trecut. ThinkBig a incercat sa contracareze aceasta deficienta prin marketing si o promovare mai buna. Desi cifra noastra de afaceri a scazut cu 10-15% in anul precedent, in 2010 veniturile au crescut cu aproximativ 20% fata de 2009, an marcat mai mult de panica", arata Gheorghe.
Pe plan local, cele mai multe francize sunt dezvoltate in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov, Iasi, Constanta, Galati si Braila.
In esenta, franciza ofera un format de business, care, daca este respectat si adaptat la nivel national, va fi functional. De aceea, in general maximum 7% dintre francizele lansate pe piata locala au ajuns sa falimenteze. Greselile pentru care s-a ajuns in acest punct au apartinut antreprenorului, care fie nu a putut sa sustina afacerea prin investitii pentru a deveni profitabila, fie nu a ales cel mai bun moment pentru a intra in piata sau nu a adaptat modelul francizei pe piata locala.
Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/96225/Cat-costa-sa-cumperi-o-franciza-si-ce-trebuie-sa-stii-cand-faci-acest-pas.html#ixzz2UBThelyn

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu