Cum se pot face 10.000 de euro pe luna din marketing afiliat in Romania

 sursa articol: http://blog.2parale.ro/

Cum reusesti sa cresti si sa vinzi un proiect de afiliere ne povesteste Matei Pavel unul dintre afiliati 2Parale

2Parale: Cand ai inceput sa faci marketing afiliat? Care au fost primii pasi?

Matei Pavel: Primul contact direct cu marketingul afiliat l-am avut in noiembrie 2010, la o luna dupa lansarea CautaReduceri.ro. Mi s-a parut mult mai simplu sa cer site-urilor de reduceri bani pe vanzari concrete decat pentru bannere / afisari si click-uri. In plus, asa am avut si eu o provocare dincolo de a creste traficul prin orice metoda posibila si, implicit, cu cat reuseam sa vand mai mult cu atat crestea valoarea site-ului.

2Parale: Cum s-a schimbat strategia ta de afiliere pe parcurs?

Matei Pavel: Practic, avand un singur site cu un profil foarte specific, obiectivele au fost intotdeauna sa aduc clienti relevanti pe site care sa genereze cat mai multe vanzari si sa optimizez site-ul incat sa le fie foarte usor sa ajunga la achizitie. Pentru atragerea de clienti am incercat aplicatii Facebook, concursuri, campanii AdWords, dar si lansarea unui sistem de sub-afiliere. Am pus la dispozitia altor site-uri unelte actualizate in timp real cu ofertele pe care noi le promovam, filtrate si sortate dupa profilul fiecarui sub-afiliat.

Pentru optimizarea ratelor de conversie am lucrat continuu, de la schimbarea design-ului la sistemul de filtrare, algoritmul de prioritizare a ofertelor si consultanta pentru site-urile de reduceri pentru a-si optimiza procesul de creare cont si achizitie si, implicit, cresterea ratei de conversie.

La un moment dat am inceput sa monitorizam foarte multe date pentru fiecare vanzare (referrer, pagina care a generat conversia, pozitia ofertei in lista vizualizata etc), dar nu am reusit sa scoatem si rapoartele. Erau prea multe date si nu stiam de unde sa le apuc :) .

2Parale: Ce metode&canale de promovare ai folosit?

Matei Pavel: Facebook / AdWords, iar dupa vanzarea a 50% din actiuni catre Internet Corp am facut si un concurs cu expunere destul de mare pe site-urilor din portofoliul lor. Nimic nu a functionat la fel de bine ca raspandirea virala a site-ului din primele luni de viata. Faptul ca am lansat un produs foarte bun cu PR foarte bun la momentul potrivit a fost esential.

2Parale: Ce castiguri lunare iti aducea afilierea?

Matei Pavel: Nu-ti pot da cifre exacte, dar peste 10.000 euro.

2Parale: Cum te-a ajutat afilierea la cresterea business-ului CautaReduceri.ro?

Matei Pavel: Business-ul CautaReduceri.ro este 100% bazat pe afililere, deci fiind aproape singura sursa de venit, nu a ajutat, ci a definit business-ul.

2Parale: Ce este definitoriu pentru ca un proiect de afiliere sa aiba succes?

Matei Pavel: In primul rand sa te asiguri ca platforma de afiliere functioneaza, nu crapa, si ca te poti baza pe rapoartele generate. Altfel poti munci degeaba o buna perioada de vreme. Din acelasi motiv trebuie sa te asiguri ca ai o relatie buna cu advertiserii, ca sa fii sigur ca ei inteleg aportul pe care tu il ai in business-ul lor si nu vor incerca sa-ti puna bete in roate.

Cred ca este foarte important sa-ti intelegi cumparatorii si produsele. Daca vinzi chiloti trebuie sa afli cine cumpara chiloti, ca sa nu arzi prea multe resurse atragand clienti care prefera sa se plimbe in fundul gol :) .

Monitorizarea este esentiala si foarte dificila. Ca sa faci multi bani trebuie sa eviti cat mai mult sa mergi orbeste, la noroc. Daca faci o campanie targetata catre femei 18-25 de ani ar trebui sa stii destul de sigur, de la un moment dat, ce return vei avea pentru fiecare click. Daca adaugi o pagina pe site, ar trebui sa stii destul de sigur ce elemente trebuie incluse ca sa stimulezi achizitia.

 interviul complet il gasiti pe blogul 2Parale: http://blog.2parale.ro/2012/07/cum-faci-peste-10-000-de-euroluna-din-afiliere-in-ro-matei-pavel-cautareduceri-ro/

Vreti sa castigati si voi bani din marketing afiliat ?
Monetizati-va site-ul sau blogul devenind afiliati 2Parale
click pe bannerul de mai jos

2Parale.roShare/Bookmark

Niciun comentariu: