Dezavantajul de a avea un blog generalist

Nu prea imi plac blogurile care comenteaza stirile zilei sau diverse emisiuni tv nici ca webmaster nici ca cititor.
E suficient ca ascult zilnic destule stiri negative la diverse televiziuni
(pozitive nu prea mai sunt).
Intrand pe un blog as vrea sa descopar ceva nou,util,constructiv si mai ales original.
Asta e parerea mea.
Totusi este de inteles ca un blog care trateaza subiecte de interes public nu are cum sa nu puna la dispozitia cititorilor astfel de informatii cu caracter general.
Ca webmaster nu as putea sa sustin un blog generalist pentru ca este foarte greu.
Trebuie sa adaugi informatie continuu ca sa ai succes cu un asemenea blog.
Munca imensa si rezultate sub asteptari in multe cazuri.
Ii felicit pe cei care reusesc in blogging cu bloguri generaliste dar in acelasi timp nu recomand celor care vor sa inceapa un proiect in blogging sa isi deschida un asfel de blog.
Din punctul meu de vedere un articol trebuie sa reziste cat mai mult in timp ca valoare a informatiei pe care o ofera.Este cam greu sa reusesti asta cu un blog generalist.
De exemplu,un articol care se refera la un eveniment major al unei anumite perioade de timp va avea valoare scurta vreme pana cand acel eveniment va iesi din atentia opiniei publice.
Cine mai citeste spre exemplu articole despre meciul de fotbal Steaua Bucuresti-Twente sau despre protestele din Piata Universitatii ?
Sunt evenimente care s-au stins si nu mai prezinta interes insa ele exista in zeci sau poate sute de postari pe diverse bloguri.Cautati cu Google si o sa vedeti ca am dreptate.
Acele articole mai aduc trafic ? Eu cred ca nu,sau in cel mai bun caz foarte putin.
Sa nu uitam ca o audienta cat mai mare este principalul scop pentru orice blogger.
Traficul este aur curat pentru orice blog.Articolele aduc trafic de aceea conteaza informatia pe care o ofera.
Blogurile de nisa au avantajul ca nu trebuiesc innoite cu informatie asa de des ca un blog generalist si se sustin mai usor.
Informatia si articolele scrise se mentin mult mai mult in timp,cititorul petrece mai mult timp pe site pentru ca este stimulat.
Spre exemplu daca scriu un articol pe blogul afaceri online despre cel mai bun procesator de plati online care este PayPal acest articol o sa reziste destul de mult in timp pentru ca PayPal este o banca solida care nu va da asa de curand faliment.
Multa lume habar nu are inca ce inseamna o banca online si ce avantaje ii ofera.Deci informatia ramane de actualitate, este utila si poate prezenta interes pentru cititori mult timp.
Ca o concluzie eu cred ca un blog generalist are succes atunci cand in spatele lui lucreaza o echipa de bloggeri altfel e greu sau aproape imposibil de sustinut un astfel de blog din cauza concurentei.
60% din bloguri poate chiar o parte mai mare din ele au caracter generalist asa ca
pentru a avea succes cu un blog de acest tip trebuie sa arati mereu publicului ceva nou si util ca informatie.

Share/Bookmark

6 comentarii:

Vlad Caruseanu spunea...

Din punctul meu de vedere ceea ce defineste blogging-ul de website-urile obisnuite e latura personala. Daca un blogger nu face altceva decat sa adune niste stiri de interes general si sa le puna la un loc clar nu va rezista prea mult pentru ca ce face el nu e blogging e o simpla colectare de stiri. Dar, in schimb, daca ceea ce prezinta pe blog sunt doar anumite stiri si evenimente, pe care el le considera importante si relevante dupa anumite criterii si le mai si comenteaza sau prezinta din propria sa perspectiva, poate avea sanse de succes. Pe orice blog articolele vechi sunt articole vechi, chiar daca nu sunt stiri. si un articol general despre un produs, serviciu sau firma poate deveni expirat, pentru ca realitatea se schimba, produsul, serviciul, firma se schimba si ele.

Oferte Bune spunea...

Vlad,iti multumesc pentru comentariu.
Am citit articole despre SEO scrise acum 3 ani care sunt valabile si acum ca informatie si care inca sunt in prima pagina in cautari pe google.
Cred ca informatia de foarte buna calitate nu se pierde in anonimat asa de usor

Vlad Caruseanu spunea...

:) Deja vorbim de extreme, foarte buna calitate, SEO si Google. Da, sunt unele articole scrise cum trebuie si pe subiecte care vor mentine interesul treaz pentru mult timp care intradevar nu prea au cum sa se piarda in multime.

Oferte Bune spunea...

Vlad,sunt de acord cu tine.Asta am vrut sa subliniez in acest articol.

Iulia Kelt spunea...

De acord cu tine aici, dar cred că depinde și ce nuanță le dai articolelor respective. Dacă dai cu copy-paste-ul, logic că devine jenibil.

Anonim spunea...

Daca doriti sa aflati mai multe detalii referitoare la magazinele online si crearea acestora, accesati link-ul creare-magazin-online.ro