Avantajele pe care le ai cumparand online

Aparitia internetului a schimbat radical fata unor domenii, care au evoluat intr-un mod foarte greu de pronosticat dinainte. Cumparaturile online stau drept dovada, iar daca noi in Romania abia observam aceste schimbari, in statele vestice lucrurile sunt mult mai avansate. Avantajele care au rezultat din aceasta evolutie a comertului online sunt imense, atat pentru comerciant cat mai ales pentru cumparator.Pe noi ne intereseaza avantajele cumparatorului si despre acestea vom vorbi in acest articol.

Marele avantaj este la pret si izvoraste dintr-un avantaj al comerciantului de fapt. Fiind vorba de un magazin online, exista o gramada de cheltuieli care nu le are fata de un magazin real: spatiul, vanzatori, amenajarea, etc. Mai exact, spatiul ultra central si foarte scump se poate transforma intr-un depozit inghesuit la marginea orasului. Vanzatorii pot sa se transforme intr-o singura persoana care sa pregateasca coletele si sa le duca la firma de curierat, iar amenajarea dispare de tot, pentru ca nu ai nevoie ca spatiul de care vorbim sa arate bine, pentru ca acolo nu va patrunde nimeni niciodata. Cel putin nu clientii. Ei bine, in cazul unui magazin real, toate aceste cheltuieli se regasesc in pretul produselor, in timp ce un magazin online e clar ca poate sa tina preturile mult mai jos. Asadar, pe internet, ar trebui sa gasim in mod normal preturi mult mai mici ca-n magazine.
Mai mult, comparatia preturilor se poate face incredibil de usor in raport cu efortul care ar fi necesar pentru a vizita mai multe magazine in zone diferite ale orasului. Pe internet in schimb, toate a aceste comparatii se pot face schimband tabul. Ba mai mult, promotiile si reducerile pot fi identificate mult mai usor, datorita unor mecanisme si aplicatii in genul newsletterelor si asa mai departe.

Avantajul cel mai mare insa este faptul ca poti comanda si din alte orase sau chiar din alte tari. De multe ori unele produse sunt greu de gasit in propriul oras, mai ales cand vorbim de produse cu public tinta mai restrans. Practic, din confortul propriului apartament, poti face orice comanda cu ajutorul internetului, fara a te preocupa de transport si cu posibilitatea de a urmari pretul cel mai mic sau cea mai buna oferta.

Un alt avantaj este si faptul ca se pot urmari review-urile altor useri (majoritatea magazinelor serioase pun mare pret pe posibilitatea clientilor de a lasa feedback) despre diferite produse, pentru a putea fi conturata mai bine o idee in legatura ce respectivul produs si cu raportul dintre prezentare si situatia reala.
Mai ne ajuta si legea care reglementeaza comertul online. Aceasta obliga magazinele sa faciliteze returul produselor, indiferent de motivele pe care clientul le invoca (totusi, pe cheltuiala clientului). Astfel ca aceasta masura ne protejeaza de situatia in care am primi un alt produs decat cel comandat sau in situatia in care caracteristicile din descriere nu se regasesc in performantele produsului.



Share/Bookmark

4 comentarii:

Andrei Dan spunea...

Pe mien ma deranjeaza la toata partea cu vanzarile online, ca sunt si profitori la toata dezvoltarea asta online. Respectiv cei care nu sunt seriosi si nu respecta regulile de bun simt si trimit alte produse in loc de cele comandate!

George spunea...

Andrei,ai dreptul prin lege sa returnezi produsele comandate online daca nu ai fost multumit sau daca ti s-a adus alt produs decat cel comandat.
La produsle comandate online sunt alte conditii in ceea ce priveste protectia consumatorului fata de magazinele obisnuite.
Eu nu am avut niciodata probleme.

Alina spunea...

Exista nenumarate avantaje ale shoppingului online. Puteti citi mai multe despre magazinele online si crearea acestora accesand site-ul www.creare-magazin-online.ro

John spunea...

coach outlet store
coach outlet online
cheap jerseys
mont blanc pen
nike free run flyknit
coach factory outlet online
toms
burberry outlet online
valentino outlet
air max pas cher
20170703yuanyuan