Cum functioneaza marketingul afiliat

In afara de agentiile de publicitate o alta metoda de a monetiza un blog sau un site este marketingul afiliat.Marketingul afiliat este o forma de vanzari online care se bazeza exclusiv pe modelul CPA adica Cost Per Action.De aceea marketingul afiliat mai poate fi numit si marketing bazat pe performanta deorece nu include nici un fel de actiuni de tipul CPC(cost per click)unde se plateste pe click sau CPM(cost per mile) unde plata se face la mia de afisari.

Modul de functionare al marketingului afiliat este urmatorul :
Un comerciant care este denumit ADVERTISER plateste unul sau mai multi afiliati PUBLISHERI in urma actiunilor efectuate pe site-ul sau,unde o actiune insemna o vanzare un lead etc..Afiliati au deci un rol major in dezvoltarea strategiilor de vanzari online.Practic marketingul afiliat nu face altceva decat sa utilizeze un site pentru a trimite trafic pe altul si este considerata o forma a marketingului online.

Marketingul afiliat poate fi considerat o forma de internet marketing deoarece afiliatii utilizeaza metode regulate de publicitate. Aceste metode includ optimizari în motoare de cautare, marketing prin cautari platite în motoarele de cautare, e-mail marketing, şi publicitatea prin afişarea de bannere. Uneori utilizeaza metode neortodoxe de promovare.
Marketingul afiliat functioneaza ca un intermediar, oferind o solutie rapida si eficienta de promovare si monetizare
Retele de marketing afilat romanesti :
2parale.ro
Afilieri.com
PiataDigitala.ro
affiliation.ro

Share/Bookmark

Un comentariu:

autor spunea...

Intra pe www.7dolari.blogspot.ro te va ajuta foarte mult, vei gasii cele mai bune idei de afaceri online si cele mai bune metode de promovare si de obtinere a profitului in cel mai scurt timp ! Mult noroc la facut bani pe internet !