Raportul dintre clickuri si afisari

As vrea sa fac un articol mai pe intelesul tuturor despre CTR (Clickthrough rate).
Oricine face un site pentru a castiga din publicitate trebuie sa stie ca raportul dintre afisari si clickuri este foarte important. De ce ? Iata raspunsul : Investitorii vor cumpara spatii pe site–ul tau daca sa zicem la 100 de vizite ai 10 clickuri sau mai multe daca e posibil. In acelasi timp spre exemplu nu vor cumpara sau nu va mai fi asa de atractiv daca la 10000 de vizitatori sunt 20 de clickuri sau mai putin .

E normal daca cineva plateste un serviciu sa isi atinga scopul in mare masura.Investitotul plateste dar si el trebuie sa aiba profit adica vizitatori care sa fie interesati de serviciile lor.
Multi spun ca e foarte greu de realizat ca lumea nu da click etc..
O rezolvare a problemei este ca reclama afisata sa aiba legatura cu subiectele site-ului.Articolele trebuiesc sa fie originale sa contina informatii de calitate nu luate cu copy/paste. De cate ori nu ati cautat pe net o informatie si sunteti aruncati pe siteuri care nu au nici o legatura cu subiectul cautat.Normal ca ajunsi pe asemenea site-uri nu te intereseaza sa dai click pe informatii nefolositoare si il parasesti imediat .

Deci informatia de calitate si la obiect va aduce oameni interesati cu adevarat de subiectele de pe site si automat si clickuri.CTR-ul va fi mai mare iar valoarea spatiilor publicitare va creste fiind atractive pentru advertiseri iar acestia vor platii preturi din ce in ce mai frumusele .Asta nu se face de pe o zi la alta insa in timp e realizabil.Aici pot sa mai atrag atentia celor care fac schimb de trafic automat care dupa parerea mea este criminal pentru orice site pentru ca produce multe afisari total nefolositoare.Mai bine mai putini vizitatori dar interesati de subiectele site-ului decat multi neinteresati si care pleca in graba.Daca ai un magazin real obisnuit cu ce te incalzeste ca ai 100000 de vizitatori si nu cumpara nici macar unul .Mai bine preferi sa zicem 40 de vizitatori din care 10 sa cumpere iar asta insemna profit inseamna ca merge cumva afacerea.

Share/Bookmark

Un comentariu:

Caut Investitor spunea...

Cred ca in general utilizatorii nu prea mai dau click fiindca au aflat de adsense :) au aflat ca unii fac bani cand ei dau click-uri la intamplare doar ca pentru cunostinta lor tot google-ul face banii deoarece ptr click-uri plateste doar cativa amarati de centi. Ideea este ca prea multi au stricat vizual aspectul blogurilor si site-urilor incarcandu-le de reclame adsense si tot felul de bannere si e logic ca oamenii sa fie stresati si sa se fereasca a mai da click - sunt constienti: AAA Banner - Reclama astia vor sa-mi vanda ceva ! Nu ma intereseaza. AAA adsense in text nu mai stiu cum sa ma pacaleasca sa dau click... s.a.m.d

oricum online-ul a ajuns la apogeu si nu e departe de haos, tot ce urca mai trebuie sa si coboare.